Foto van een klant en Riny in de house of sizes winkelin baarn

Zoals zo vaak steeg de vraag harder dan het assortiment. In de loop der jaren werden er, na lang zoeken, fabrieken bereid gevonden andere artikelen te produceren in afwijkende maatvoering.

Dat ging overigens niet van een leien dakje. Regelmatig zorgde dit voor veel problemen. Maar het feit dat wij probeerden een uitgebreid assortiment te leveren, tegen een concurrerende prijs, gaf ons veel krediet bij de "lange mannen".

House of Sizes is een nieuwe naam, voor een oude bekende: Club Languit. In Nederland is Club Languit zo langzamerhand bekend als de specialist voor kleding voor de (extra) lange man. Maar ook onder de zwaardere mannen begint Club Languit een begrip te worden.

Het is alweer geruime tijd geleden (1990) dat Club Languit begon met het produceren en verkopen van kleding voor lange mannen. De zaak was toen gevestigd in Huizen en het assortiment was beperkt tot pantalons. De verkoop geschiedde hoofdzakelijk via het clubblad Languit, het clubblad van de vereniging van Lange Mensen, nog steeds, vandaar de winkelnaam Club Languit. Op bestelling konden lange mannen pantalons kopen.

Na vier jaar ploeteren maakte Club Languit de overstap naar een grotere zaak. De Laanstraat in Baarn werd de lokatie om de volgende fase op te starten. Ondertussen was het assortiment zo groot als wat een goede heren modezaak heeft te bieden, met daarnaast ook nog eens veel vrije-tijdskleding.

Net zoals bij de klanten kregen we ook bekendheid bij de leveranciers. Vele vertegenwoordigers kwamen met hun artikelen bij ons langs. Veelal voor niets, omdat de maatvoering niet aan onze eisen voldeed.

In 1996 was het tijd voor een volgende stap. De zware man. In een sneller tempo, omdat de toegangs wegen bekend waren, hebben wij een range artikelen voor de zware man opgebouwd die zijn weerga niet kent.

Van spijkerbroek tot compleet kostuum en van onderbroek tot aan stropdas. Bijna alles is er voor de zware man te krijgen, en als we zwaar zeggen dan bedoelen we ook zwaar. Wij schrikken niet van iemand van 200 kilo!

Anno nu kunnen wij zeggen dat wij een van de grootste zaken van Nederland zijn, met betrekking tot afwijkende maten. Wij bedienen zware mannen tot 200 kilo en de gemiddelde lengte van onze lange klanten is 2.07 meter. Maar ook voor de lange mannen boven de 2.10 meter hebben wij genoeg in ons assortiment.

Nog net als bij de start in 1990 luidt ons credo: kwaliteit tegen betaalbare prijs!